Webagenda handleiding

Wanneer u nieuw bent met het gebruik van de webagenda, of problemen ondervindt is het vooral handig om deze handleiding door te nemen, alvorens u afspraken maakt via de webagenda.

Deze handleiding bestaat uit de volgende 6 punten:

U kunt op 1 van deze punten klikken om direct naar dit punt te gaan!

1. Inloggen op de webagenda
2. Overzicht van afspraken raadplegen
3. Controle consult afspraak maken voor u, of uw gezin
4. Het maken van afspraken voor gezinsleden en of raadplegen afspraken
5. Gegevens wijzigen waaronder het standaard wachtwoord.

 

 

1. Inloggen op de webagenda

Voor het inloggen op de webagenda, gaat u naar de pagina "Via de webagenda"

Hier ziet u onderaan uw scherm het volgende venster verschijnen:

webagenda1

Hier dient u uw emailadres in te vullen, en uw wachtwoord. Dit is standaard uw geboortedatum! U kunt dit wijzigen nadat u bent ingelogd.

Indien u uw wachtwoord bent vergeten, dan kunt u dit opvragen door op de regel Wachtwoord vergeten te klikken.

Mocht u nog geen emailadres bij ons hebben achtergelaten, dan is het niet mogelijk om in te loggen, en moet u eerst contact met ons opnemen.

 

2. Overzicht van afspraken raadplegen

Wanneer u eenmaal ingelogt bent, krijgt u een overzicht te zien van al uw afspraken, u kunt ook de afspraken van uw gezinsleden raadplegen door een ander gezinslid te selecteren, hier later meer over.

webagenda2

In het overzicht kunt u in totaal 5 verschillende dingen doen, wij behandelen eerst het aflezen van afspraken, deze ziet u wanneer u lopende afspraken heeft uitstaan, onder de blauwe balk. U kunt zo eenvoudig raadplegen wanneer u weer voor controle moet komen.

3. Controle consult afspraak maken voor u, of uw gezin

Een controle afspraak maken voor u en of uw hele gezin is eenvoudig. Als eerste dient u ingelogd te zijn, in het overzicht. Selecteer de persoon waar u een afspraak voor wilt maken, en klik op Afspraak maken.

U krijgt dan het volgende scherm te zien:

webagenda3

Hier is het belangrijk dat u de juiste informatie ingeeft, zodat u de voor u geschikte datums en tijd te zien krijgt. Als eerste moet u het aantal personen selecteren, komt u alleen dan maakt u de optie "consult" blauw. Komt u met meerdere personen voor controle, kies dan het aantal personen aan waarmee u op controle komt.

Nu kies u een vorkeurstijd, indien u geen vorkeurstijd aangeeft, zijn alle gele hokjes onderstaand beschikbaar voor u. U kunt dan echter geen tijd kiezen op deze data! Geef daarom s.v.p. nu alvast een voorkeurstijd aan. Bijvoorbeeld na 13 uur:

webagenda4

 

U ziet nu dat er minder data beschikbaar komen, u kies nu de datum waarop u kunt komen voor controle! Selecteer de datum, u krijgt nu een overzicht van de afspraak voordat u deze bevestigd.

webagenda5

Wanneer u nog eventuele opmerkingen heeft kunt u deze toevoegen, u kunt nu op afspraak maken klikken, zoals u ziet is de ingevulde tijd 15:00, u kunt nooit zelf de tijd bepalen i.v.m. andere afspraken, u kunt slechts een voorkeurstijd aangeven, bijv. Na 13 uur of voor een bepaalde tijd. Mocht u toch liever een andere datum kiezen of tijd hebben, dan kunt u op terug klikken en opnieuw een keuze maken voor een datum en tijd.

4. Het maken van afspraken voor gezinsleden en of raadplegen afspraken

Wanneer u graag een afspraak maakt voor uw partner of kind, kunt u dit doen door een ander gezinslid te kiezen nadat u bent ingelogd. Dat doet u in het overzicht door op de knop "Selecteer gezinslid" te klikken en de juiste persoon aan te klikken.

webagenda6

Klik dan nu op selecteer, u krijgt nu een overzicht van alle komende afspraken en u kunt namens dit gezinslid nu ook afspraken inplannen.

5. Gegevens wijzigen waaronder het standaard wachtwoord.

Het is verstandig om het standaardwachtwoord, uw geboortedatum te wijzigen in iets persoonlijks. Op deze manier kunnen kwaadwillenden nooit inloggen als u, indien zij uw geboortedatum en emailadres weten. Doe dit dan ook nadat u voor de eerste keer inlogt op de webagenda. Het is zeer eenvoudig door op de knop "Gegevens wijzigen" te klikken kunt u uw emailadres, en wachtwoord wijzigen.

webagendagegevens

Nadat u klaar bent kunt u de wijziging doorvoeren door op de knop "Opslaan" te klikken.

 

Mocht u toch nog vragen hebben, of iets niet helemaal duidelijk zijn dan kunt u ons altijd bellen of mailen met uw vraag.