Slechte adem

Een slechte adem hebben is geen pretje. Het komt je zelfvertrouwen niet ten goede. Vaak merk je het zelf niet op, het is aan jouw omgeving om dit aan je door te geven, wat vaak voor de omgeving niet zo makkelijk is. Mensen met bepaalde beroepen kunnen zich niet permiteren om last van een slechte adem te hebben, bijvoorbeeld verkopers. 

Een slechte adem is echter door een aantal eenvoudige tips goed te voorkomen.

Slechte adem komt in bijna alle gevallen (90%) door een vieze tong, poets de tong dan ook met name voor het slapengaan! De clue is niet alleen de punt van de tong te poetsen maar ook de achterkant!

Om de onaangename lucht te voorkomen, zou u altijd voor het slapen gaan de tong moeten reinigen met name achterop de tong, ook kort voordat u voor uw tandartsconsult komt!

Plak / voedselresten achter op de tong:

De bacteriën op de tong en de voedselresten op het achterste gedeelte van uw tong produceren zwavel, dat ruikt onaangenaam. Op ruwe tongen blijven makkelijker voedselresten achter dan op gladde tongen. De ruwe tong is een gevolg van het achterblijven van veel plak.

Wanneer u uw tong regelmatig poetst wordt deze weer gladder. Vaak heeft het ook te maken met het contact van de rug van de tong met het "dak" van het gehemelte, dus een stukje anatomie. Hoog verhemelte is moeilijker te raken door de tong in rust. Het betekent dat er geen natuurlijke wrijving plaatsvindt en dus geen reiniging van de tong.

Deze mensen hebben vaak last van een verkleurde, plakvolle tong. En zij moeten heel consecuent samen met het tandenpoetsen ook hun tong reinigen voor het slapen gaan.

Van korte duur:

Vaak komt het bij keelinfecties en of KNO infecties (keel, neus, oren) voor dat u tijdelijk een slechte adem heeft. Of wanneer u bepaalde voedsel / dranken nuttigt zoals bijvoorbeeld knoflook, uien en alchohol.